تیم تحریریه اکووات: با توجه به شیوع بیماری کرونا در ایران لازم دانستیم تا آن چه را که در مورد این بیماری میدانیم با شما در میان بگذاریم تا اگر آشنایی چندانی با ویروس کرونا ندارید، در حدی که لازم است خودتان را از شر آن در امان نگهدارید، دانستنی کسب کنید.

برای دریافت نسخه باکیفیت اینفوگرافی فوق بر روی لینک زیر کلیک کنید:
به گزارش بیبیسی برای تشخیص ویروس جدید کرونا (۲-SARS-CoV) که عفونت تنفسی کروناویروس ۲۰۱۹ OVID-۱۹) (Cرا ایجاد میکند از یک روش آزمایشگاهی رایج استفاده میشود که برای تشخیص ویروسهایی مثل ایدز یا سارس استفاده میشده است. پژوهشگران چینی در نیمه اول ژانویه توالی ژنوم (فرمول ژنتیکی) ویروس جدید کرونا را مشخص کردند و در اختیار همگان قرار دادند. برای تشخیص ویروس جدید کرونا، فرمول ژنتیکی آن با آنچه دانشمندان چینی مشخص کردند سنجیده میشود تا روشن شود آیا فرد به ویروس جدید کرونا آلوده شده یا نه. برای آزمایش از گلو یا بینی فرد مشکوک به ابتلا نمونه برداشته شده و به آزمایشگاه فرستاده میشود. گاهی هم نمونه خلط یا ترشحات فرد مشکوک هم به همراه نمونه خون به آزمایشگاه فرستاده میشود. نمونه معمولا از کسانی گرفته میشود که تب، تنگی نفس و سرفه دارند.
ویروس کرونا: چگونه خود را قرنطینه کنیم؟
به گزارش خبرگزاریهای معتبر هزاران نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. دولتها، شماری از افرادی را که ظن ابتلای آنها به ویروس میرود برای چندین روز در قرنطینه نگهداری میکنند تا از سلامت آنها مطمئن شوند. نظام خدمات درمانی بریتانیا هشدار داده است که شاید به زودی از افراد بیشتری خواسته شود که خود را قرنطینه کنند. اما در چنین شرایطی چه باید کرد؟ در حال حاضر در آمارهای رسمی اشارهای به تعداد کسانی که قرنطینه شده یا باید خود را قرنطینه کنند نشده است، اما این رویکرد میتواند نقشی تعیینکننده در کاهش شیوع این ویروس ایفا کند. اما قرنطینه شخصی چیست و چگونه میتوان موفقیتش را تضمین کرد؟
چه کسانی باید خود را قرنطینه کنند؟
در بریتانیا شما تنها در صورتی باید خود را قرنطینه کنید که از طرف مراجع پزشکی رسمی چنین درخواستی دریافت کرده باشید. این مراجع در حال حاضر دارند دنبال کسانی میگردند که با افراد مبتلا به ویروس تماس “نزدیک و ادامهدار” داشتهاند – حضور ۱۵ دقیقهای در فاصله کمتر از دو متر از یک فرد مبتلا میتواند احتمال انتقال ویروس را به شدت افزایش دهد. اما اگر در ۱۴ روز گذشته به چین، تایلند، ژاپن، کره جنوبی، هنگ کنگ، تایوان، سنگاپور، مالزی یا ماکائو سفر کرده باشید و علائمی چون سرفه، تب یا تنگی نفس داشته باشید، نباید به دکتر یا بیمارستان بروید. حتی اگر علایم خفیف باشند هم باید در خانه بمانید و با مرکز مراجعه تلفنی سرویس سلامت ملی تماس بگیرید.
وقتی در قرنطینه شخصی هستید چه باید بکنید؟
توصیه مراجع پزشکی به چنین اشخاصی این است که سعی کنند با اتخاذ تصمیمات “عاقلانه” تماس خود با دیگران را تا جای ممکن کاهش دهند – مثل کاری که هنگام سرماخوردگی میکنید. همچنین:
- شما باید ۱۴ روز در خانه بمانید و به مدرسه، محل کار و دیگر اماکن عمومی نروید.
- باید خود را در اتاقی جدا از دیگران قرنطینه کنید که جریان هوای مناسبی دارد و میتوان پنجرهاش را باز کرد.
- برای خرید دارو و مواد غذایی از دیگران کمک بگیرید. دوستان و اقوام شما میتوانند خریدهای شما را انجام دهند و به دستتان برسانند.
- نباید فراموش کنید که نمیتوانید کسی را به اتاق راه دهید.
به امید سلامتی همه شما عزیزان.